شناسه خبر: ۱۶۳۵۷۹
لینک کوتاه کپی شد

تولیت آستان قدس رضوی:

صرفه جویی انرژی اولویت حرم مطهر است

تولیت آستان قدس رضوی گفت: فرهنگ سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی همواره یکی از اولویت های اصلی در مدیریت حرم مطهر رضوی بوده است.

صرفه جویی انرژی اولویت حرم مطهر است

به گزارش مشهد فوری؛ آیت‌الله احمد مروی در هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران که در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، با اشاره به ایجاد ناترازی انرژی در کشور و اهمیت صرفه‌جویی، اظهار کرد: در شرایط فعلی کشور، این موضوع با دقت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است و روشنایی‌ها تا حد امکان در حرم مطهر به‌ویژه مکان‌ها و مسیر‌های کم‌تردد کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه موضوعات روز و شرایط منطقه باید برای زائران در اعتاب تبیین شود، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌های اخیر خود به‌خوبی شرایط روز را تبیین نمودند، اما این امر مهم نیازمند توجه بیشتر است و پس از فرمایشات معظم له، ضروری است که نکات ایشان توسط سخنرانان بازگو و برای جامعه شرح و توضیح داده شود و عتبات مقدسه نیز در این امر مهم مسئولیت دارند.

آیت‌الله مروی همچنین با اشاره به اهمیت توجه به اعیاد اهل بیت (ع)، ابراز کرد: شادی‌های مشروع در اعیاد ائمه اطهار (ع) باید به جامعه منتقل شود. همان‌طور که شهادت‌ها و عزاداری‌ها به‌درستی در فضای عمومی و رسانه‌ای پررنگ می‌شوند، اعیاد اهل بیت (ع) نیز باید با همان اهمیت مورد توجه قرار گیرند تا نشاط به جامعه منتقل شود و اعتاب مقدسه نیز نقش الگو و فرهنگ سازی دارند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت توجه به اعیاد اهل بیت (ع)، ابراز کرد: شادی‌های مشروع در اعیاد ائمه اطهار (ع) باید به جامعه منتقل شود. همان‌طور که شهادت‌ها و عزاداری‌ها به‌درستی در فضای عمومی و رسانه‌ای پررنگ می‌شوند، اعیاد اهل بیت (ع) نیز باید با همان اهمیت مورد توجه قرار گیرند تا نشاط به جامعه منتقل شود و اعتاب مقدسه نیز نقش الگو و فرهنگ سازی دارند. 

لزوم توجه دولت به زیارت به‌عنوان یک مسئله ملی

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه بر لزوم توجه دولت به زیارت به‌عنوان یک مسئله ملی اشاره و اظهار کرد: زیارت با تقویت ایمان فردی می‌تواند بر رشد معنوی و آرامش اجتماعی تأثیرگذار باشد و از این طریق، امنیت و آرامش را در جامعه گسترش دهد. زیارت بر افزایش همدلی و تسهیل فضای تعاملات مثبت اجتماعی تأثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه دولت‎ها باید مانند توجه به مسائل اقتصادی، معیشتی، آموزشی و ...، مسئله زیارت را در اولویت‌های خود قرار دهند، افزود: دولت عراق مسئله زیارت را به‌عنوان یک موضوع مهم در برنامه‌های خود گنجانده است و در ایران نیز باید این حساسیت و توجه نسبت به موضوع زیارت در دولت و مجلس ایجاد شود.

مروی با تأکید بر اینکه نقش مرجعیت فکری، نخبگان و علمای بزرگ باید احیا شود، ابراز کرد: باید مراقب بود نام و یاد امام خمینی (ره) در جامعه کم‌رنگ نشود. حتی نسبت به حضور تصویر ایشان در مراسم و رویداد‌ها باید حساسیت داشت. بسیاری از سرداران بزرگ و شخصیت‌های افتخارآفرین کشورمان و جبهه مقاومت به برکت امام خمینی (ره) و نهضت ایشان پرورش یافته‌اند؛ بدون تردید، ادامه مسیر انقلاب نیازمند حفظ و گسترش این ارزش‌هاست.
 

زیارت؛ فرصتی برای ارتقای معنویت جامعه

مروی در بخش دیگری از سخنان خود زیارت را فرصتی برای ارتقای معنویت جامعه دانست و گفت: امید است اجلاسیه تولیت‌های 

 تولیت‌های اعتاب مقدسه بتواند گام‌های مؤثر و مهمی در جهت رشد، تعالی و ارتقای معرفت زیارت بردارد. جمعیت چند ده‌میلیونی که سالانه در اعتاب مقدسه حضور می‌یابند، پدیده‌ای کم‌نظیر است.

وی تصریح کرد: در هنگام زیارت، در زائران احساس هدایت‌پذیری، حقیقت‌جویی و معنویت ایجاد می‌شود که منحصر‌به‌فرد است. این پدیده به برکت وجود ائمه اطهار (ع) و امامزادگان معظم شکل می‌گیرد و فرصتی بسیار ارزشمند و مسئولیتی سنگین بر دوش مسئولان و مدیران فرهنگی این اعتاب مقدسه قرار می‌دهد.

تولیت آستان قدس رضوی اذعان کرد: باید از فرصت کوتاه زیارت به بهترین نحو برای ارتقای فرهنگ دینی، سبک زندگی و گسترش معارف اهل بیت (ع) در زندگی روزمره مردم بهره برد. هدف باید این باشد که معارف اهل بیت (ع) را به قلب‌ها و ذهن‌های مردم منتقل کنیم.

 

 

 

 

ارسال نظر