فولاد مبارکه با سرمایهگذاری استراتژیک و جهش تولید به جمع ۲۰ فولادساز برتر جهان چشم دوخته است
گروه فولاد مبارکه در روزهای پایانی سال 1403 دستاوردهای چشمگیری را به ثبت رساند که نشاندهنده عزم راسخ این مجموعه برای تحقق شعار «جهش تولید» و حرکت در مسیر منافع ملی است. از افزایش سرمایه تاریخی و توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی گرفته تا عبور از ظرفیت اسمی تولید در فولاد سنگان، این هفته پایانی سال برای بزرگترین فولادساز کشور هفتهای پربرکت بود.
افزایش سرمایه ۳۸.۸۹ درصدی فولاد مبارکه
در مجمع عمومی فوقالعاده روز یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳، سهامداران فولاد مبارکه با افزایش سرمایه این شرکت از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان موافقت کردند. این افزایش ۴۲ هزار میلیارد تومانی، معادل ۳۸.۸۹ درصد، از محل سود انباشته تأمین شده و قرار است صرف پروژههایی نظیر تکمیل خط ورق رنگی شماره ۲، افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه، خرید سهام، تأسیس شرکتهای سرمایهپذیر و تأمین سرمایه در گردش شود.
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در این مجمع چشمانداز سال ۱۴۱۰ را تشریح کرد و گفت: «هدف ما این است که تا سال ۱۴۱۰ به یک شرکت سرآمد، نوآور و موفق در ایران و منطقه تبدیل شویم.» وی افزود: «درآمد ۱۵ میلیارد دلاری هدفگذاری شده که ۸۰ درصد آن از زنجیره فولاد و ۲۰ درصد از فعالیتهای سودآور متنوع تأمین خواهد شد.»
هدفگذاری برای ورود به جمع ۲۰ فولادساز برتر جهان
زرندی با اشاره به برنامههای بلندپروازانه فولاد مبارکه اعلام کرد: «ما در تلاشیم تا سال ۱۴۱۰ در میان ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان قرار گیریم.» این هدف با تمرکز بر بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت تولید، بهویژه محصولات با ارزش افزوده بالا، توسعه زنجیره ارزش و زیرساختها و تقویت رقابتپذیری در بازارهای جهانی دنبال میشود.
تقویت بخش معدنی و رکوردشکنی در سنگان
روز چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳، زرندی از خطوط تولید و طرحهای توسعه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در خراسان بازدید کرد. در این بازدید، فولاد سنگان از ظرفیت اسمی تولید سالانه ۵ میلیون تن گندله عبور کرد که دستاوردی ارزشمند برای گروه به شمار میرود. زرندی تأکید کرد: «مجموعه معدنی گروه فولاد مبارکه تقویت و ساختارمند خواهد شد.»
وی همچنین در بازدید از شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در منطقه سنگان اظهار داشت: «آینده معدنی کشور در این منطقه است و ما با سرمایهگذاری در دو کارخانه کنسانتره با ظرفیت هر کدام ۵ میلیون تن، قصد داریم این منطقه را به یک مجتمع بزرگ معدنی تبدیل کنیم.»
گسترش زیرساختهای ریلی و اقدام زیستمحیطی
روز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳، آخرین دستگاه از ۵۰ لوکوموتیو باری MAP24 طی مراسمی از گروه مپنا به فولاد مبارکه تحویل داده شد. این اقدام نهتنها زیرساختهای ریلی کشور را تقویت میکند، بلکه با کاهش مصرف سالانه ۱۶۰ میلیون لیتر سوخت، گامی مهم در راستای حفاظت از محیط زیست است.
زرندی در این مراسم گفت: «برای تولید حداقل ۱۸ میلیون تن محصول فولادی، نیاز به جابهجایی ۳۰ میلیون تن مواد اولیه داریم. در حال حاضر ۶۰ درصد مواد ورودی به مجتمع فولاد مبارکه و ۵۰ درصد جابهجایی بار در گروه از طریق ریل انجام میشود.» وی افزود: «هلدینگ توکاریل با ۵ هزار واگن و ۸۰ لوکوموتیو، ۴۰ درصد بار معدنی و ۲۱ درصد بار ریلی کشور را جابهجا میکند و برنامه داریم سهم حملونقل ریلی را برای کاهش ترافیک جادهای افزایش دهیم.»
همکاری موفق با مپنا در تولید داخلی
محمد اولیاء، مدیرعامل گروه مپنا، در مراسم تحویل لوکوموتیوها از همکاری موفق با فولاد مبارکه در زمینه تولید داخلی قطعات استراتژیک و خدمات پس از فروش تخصصی در حوزه حملونقل ریلی سخن گفت. وی اظهار داشت: «این همکاری از اردیبهشت سال گذشته آغاز شد و اکنون شاهد نتایج ارزشمند آن هستیم.»
زرندی نیز به قراردادهای ۸۵۰ میلیون یورویی با مپنا برای نیروگاههای حرارتی و خورشیدی اشاره کرد و گفت: «سیستم پشتیبانی قوی در حوزه انرژی و حملونقل برای تحقق اهداف تولید ضروری است.»
نگاهی به آینده
دستاوردهای اخیر فولاد مبارکه، از افزایش سرمایه و توسعه زیرساختها تا رکوردشکنی در تولید و سرمایهگذاری در بخش معدنی، نشاندهنده تعهد این گروه به نوآوری، پایداری و پیشرفت ملی است. این شرکت با برنامهریزی دقیق و استراتژیهای روشن، در مسیر تبدیل شدن به یکی از برترین فولادسازان جهان گام برمیدارد.
ارسال نظر