فروش دارو در پلتفرمها و فضای مجازی ممنوع و غیرقانونی است/ فروش داروهای مواد مخدر در عطاریها
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: مشکلات و وضعیت نابسامان داروخانهها و مطالبات آنان از شرکتهای بیمه کماکان ادامه دارد و نسبت به گذشته هیچ تفاوتی ایجاد نشده است.شرکتهای بیمه از شهریور 1402 تاکنون هیچ پرداختی به داروخانهها نداشتند و بیمهها به سازمان برنامه و بودجه موکول میکنند که آنها نیز پاسخگو نیستند.
به گزارش مشهد فوری؛ سید علی جعفرینژاد، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در گفتگو با اخبار مشهد افزود: یکی از مهمترین مشکلات در صنعت داروسازی، مبحث پلتفرمها و فروش آنلاین دارو است. فروش آنلاین دارو بخاطر اینکه کالای استراتژیکی است و با سلامت مردم در ارتباط است؛ ممنوع است. از طرفی قیمت دارو مصوب و ثابت است و داروخانهها موظفند قیمت مصوب را مدنظر قرار دهند، بنابراین عرضه آن در فضای مجازی و پلتفرمها توجیه پذیر نیست. وی اظهار کرد: قانون و مصوبهای برای عرضه حتی مکملها در فضای مجازی و آنلاین نداریم و بهصورت غیر قانونی این کار را انجام میدهند.
این مقام مسئول گفت: در خصوص فروش دارو بهصورت آنلاین نگران سلامتی مردم هستیم و زمانی که به داروخانه مراجعه میکنید در آنجا مسئول فنی داروخانه کنترل و نظارت دارد ولی در فروش آنلاین کنترل و نظارت وجود ندارد. وی خاطرنشان کرد: بحث عرضه و فروش دارو بسیار مهم است و در هیچ کجای دنیا فروش دارو بهصورت آنلاین انجام نمیشود. براساس بند ب ماده ۶ قانون تجارت الکترونیکی دارو را نمیتوان به صورت الکترونیکی عرضه و فروش داشته باشیم.
جعفری نژاد همچنین در خصوص فروش داروهای مواد مخدر در بعضی از عاری ها گفت: متاسفانه در عطاریها داروهای غیرمجاز و مواد مخدر توزیع میگردد و مردم بدون هیچ فیلتر و پارامتری این موارد را تهیه میکنند.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: توزیع داروهای مخدر به این صورت است که از شرکتهای پخش و توزیع کننده دارو بهصورت مستقیم به انبار دانشگاهها تحویل میشود و سپس از طریق انبار دانشگاه بین کلینیکهای ترک اعتیاد توزیع و پخش میگردد و بعد از آن مشخص نیست که این دارو چطور سر از عطاریها در میآورد.
بدقولی شرکتهای بیمه در پرداخت مطالبات داروخانهها
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به طلب هزار میلیارد تومانی داروخانههای مشهد از بیمهها گفت: مشکلات و وضعیت نابسامان داروخانهها و مطالبات آنان از شرکتهای بیمه کماکان ادامه دارد و نسبت به گذشته هیچ تفاوتی ایجاد نشده است. وی افزود: شرکتهای بیمه از شهریور 1402 تاکنون هیچ پرداختی به داروخانهها نداشتند و بیمهها به سازمان برنامه و بودجه موکول میکنند که آنها نیز پاسخگو نیستند.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: بنابراین در آینده نه چندان دور داروخانهها از پذیرش نسخ بیمه خودداری میکنند و به این خاطر که دیگر برای آنها توجیه اقتصادی ندارد، لذا داروخانهها فروش دارو را بهصورت آزاد انجام خواهند داد.
جعفرینژاد در ادامه عنوان کرد: براساس قانون بیمهها باید مبلغ دارو را یک ماهه به داروخانهها بدهند ولی ملاحظه میشود که سه ماهه گذشته است و بیمهها هیچکدام از مطالبات داروخانهها را پرداخت نکردهاند. وی در ادامه گفت: شرکتهای بیمه خیلی راحت از زیر بار مسئولیت قانونی که دارند، شانه خالی میکنند و هیچ نهاد و مرجعی نیز در این خصوص پاسخگو نیست.
خبرنگار: سیده مرجان فرحمند
ارسال نظر