شناسه خبر: ۱۶۳۵۴۴
لینک کوتاه کپی شد

دانشگاه علوم پزشکی مشهد: کل موارد شپش سر طی امسال ۱۰ هزار و ۳۵۲ نفر بوده است

چالش شپش در مدارس استان خراسان رضوی!

بهداشت و سلامت دانش‌آموزان در کنار توجه به دانش اندوزی یکی از موضوعات مهمی است که باید برای آن برنامه ریزی دقیق وجود داشته باشد. این در حالی است که به گفته مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هنوز تعدادی از مدارس استان مراقب سلامت ندارند و مدیر، معاون و یا معلم علوم یا زیست‌شناسی مدرسه به این مسئولیت رسیدگی می کنند.

چالش شپش در مدارس استان خراسان رضوی!

لزوم رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از آلودگی شپش
محمد احمدیان، مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در توضیح نظارت دانشگاه بر وضعیت بهداشت در مدارس استان به «خراسان رضوی» گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد بالغ بر ۴۶۰ تا ۴۷۰ مدرسه در قالب ۵۶۰ شیفت در دو نوبت صبح و ظهر را در ۲۱ شهرستان استان تحت پوشش دارد. این مدارس یک‎سری فاکتورهای مرتبط با بهداشت دارند. بخشی از آن به بهداشت فردی برمی گردد که مربوط به دانش آموزان است، این قسمت به صورت کامل تحت کنترل دانشگاه است و برای دانش آموزان در چهار مقطع انجام می شود. احمدیان افزود: ساختار فیزیکی مدرسه و عوامل بهداشت محیطی به طور کامل در اختیار آموزش و پرورش است و دانشگاه صرفا وظیفه نظارتی دارد و در این مورد نمی توان درصد خاصی بیان کرد؛ زیرا هر مکانی با استانداردی که دانشگاه دارد سنجیده می شود و زمانی که مشکلی داشته باشد به صورت مکتوب اطلاع می دهیم و تاکنون آموزش و پرورش همکاری خوبی داشته است.  مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره موضوع شیوع پدیکولوس یا شپش در مدارس گفت: این موضوع مسئله ای است که گاهی به وجود می آید و در فصول خاص با توجه به پوشش دانش آموزان (خصوصا پوششی که روی ناحیه سر می گذارند)  شیوع بیشتری پیدا می کند. ما از چند ماه پیش گزارش‎هایی از آموزشگاه‌های مختلف در این مورد داشته ایم، اما تعداد آن زیاد نبوده است و تنها مربوط به ۲ یا ۳ شهرستان از جمله مشهد بوده و چند مدرسه را درگیر کرده است.  وی با بیان این که همکاران آموزش و پرورش و مربی بهداشت مدرسه ها  مداخله اولیه را انجام داده اند، ادامه داد: همکاران ما هم همراهی کردند، دانش آموزان شناسایی شده اند، فرمی برایشان پر می شود و آموزش های لازم برای درمان به آن ها داده می شود. چون شپش یک بیماری انگلی است، باید شامپو در اختیار دانش آموز قرار بگیرد و تحت نظر پزشک باشد. این اقدامات توسط نزدیک ترین مرکز بهداشت مجاور مدرسه انجام شده است. احمدیان با اشاره به این که شپش یک موجود زنده است و دانش آموز از هر محیطی می تواند آن را با خود به مدرسه بیاورد، اظهار کرد: اگر دانش آموزان بهداشت فردی را رعایت نکنند، مثلا بعضی دخترخانم‌ها سر کلاس مقنعه هایشان را درمی آورند و کنار هم می‌گذارند، طبیعتا منتقل می‌شود؛ مانند سرماخوردگی که از دانش‌آموزی به دیگری منتقل می‌شود. توصیه ما این است دانش‌آموزان از وسایل شخصی خود استفاده کنند و به محض این که مورد آلوده‌ای شناسایی شد جداسازی شود. با این حال، همکاران ما مشکل بزرگی در این زمینه گزارش نکرده اند.

کمبود مراقب سلامت در مدارس استان
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا تمام مدارس استان مراقب سلامت دارند یا خیر؟ با بیان محدودیت‌هایی که آموزش و پرورش در بحث نیروی انسانی دارد، گفت: طی دو سال گذشته بیش از ۶۰۰ فرد را با عنوان مراقب سلامت استخدام کرده‌اند اما تعداد آموزشگاه‌ها از توان آزمون‌های استخدامی بیشتر بوده است و در مدرسه این نقش به فرد دیگری از جمله مدیر و معاون مدرسه و یا معلم علوم و زیست‌شناسی داده شده است.

بیش از ۱۰ هزار دانش آموز درگیر شیوع شپش در استان 
در ادامه زهرا نهبندانی، رئیس گروه پیشگیری از بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص آمار دانش آموزان درگیر با چالش شپش در مدارس استان گفت: کل موارد شپش سر از ابتدای امسال ۱۰ هزار و ۳۵۲ مورد بوده است که ۶ هزار و ۱۵۷ مورد یعنی حدود ۶۰ درصد در شهر مشهد بوده است. از این تعداد ۸ هزار و ۵۹۲ مورد، به عبارتی حدود ۸۷ درصد دانش آموزان بین ۶ سال تا ۱۷ سال بوده اند. ۹۲ درصد دانش آموزان دختر و ۸ درصد پسر بوده اند. وی افزود: تمام این افراد با داروهای رایج به خصوص پرمترین یک درصد درمان شده اند و این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل روند کاهشی یا افزایشی نداشته است. 

 

منبع: خراسان

ارسال نظر