شناسه خبر: ۱۶۴۶۸۰
لینک کوتاه کپی شد

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد:

برای خدمت به مردم، کار نمایشی نکردیم

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد گفت: هر کیلومتر حفاری مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه دارد. ما در شورای ششم در کمیسیون عمران به این جمع‌بندی رسیدیم که سرلیست پروژه‌هایی که باید اجرا می‌کردیم، توسعه حمل‌ونقل عمومی و از همه مهم‌تر فاز اول خط سه مترو است. توسعه زیرساخت مهمی مثل مترو را انتخاب کردیم که در زیر شهر دارد اجرا می‌شود و به قول معروف، جلوی چشم مردم نیست.

 برای خدمت به مردم، کار نمایشی نکردیم

به گزارش مشهد فوری؛ به‌طور معمول بخش اصلی و عمده هزینه‌های شهر روی دوش پروژه‌های عمران و حمل‌ونقل است و قطعاً این مهم در شهری همانند مشهد با میزبانی سالانه از بیش از ۳۰ میلیون زائر، بیشتر نمود دارد. تسهیل در حمل‌ونقل مجاوران و زائران و همچنین ایجاد زیرساخت‌هایی همانند راه و تقاطع و... در این سال‌ها بوده که همچنان مشهد را پویا و تغییراتش را ملموس کرده است. مجید نژادحسین، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد، در گفت‌و‌گو با ما، به مرور کارنامه شورای ششم در فصول عمران و حمل‌ونقل پرداخت.

در دوره ششم مدیریت شهری، بودجه عمرانی شورا و شهرداری چه تغییری کرد و چقدر افزایش یافت؟

سال ۱۴۰۱ کل بودجه عمرانی شهرداری مشهد ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده که از این عدد، سهم کمیسیون عمران ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود. سال ۱۴۰۲ این بودجه به ۱۹ هزار میلیارد تومان رسید که ۱۰ هزار میلیارد تومان در اختیار کمیسیون عمران قرار گرفت. سال ۱۴۰۳ برای عمران شهر ۲۷ هزار میلیارد تومان مصوب کردیم و برای بخش عمران ۱۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم. این عدد در سال ۱۴۰۴ برای عمران شهرداری و کمیسیون عمران به ترتیب ۳۶ و ۱۸ هزار میلیارد تومان بود.

سال ۱۴۰۰ که شورای ششم شروع‌به‌کار کرد، کمیسیون عمران شورا چه اولویت‌هایی را برای پروژه‌های عمرانی و عمران شهر تعریف کرد و چه ریل‌گذاری‌هایی صورت گرفت؟

در دو سال اول، کار ویژه شورای اسلامی شهر مشهد اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام دوره قبل بود؛ مثلا چپ‌گرد بزرگراه پیامبراعظم(ص) به بولوار هاشمی‌رفسنجانی، در اسفند ۱۴۰۱ و در این دوره از شورای شهر، به اتمام رسید و کل اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی آن در همین دوره تأمین شد. تقاطع چهارسطحی آزادگان هزار میلیارد تومان اعتبار داشت که ۷۵ درصد اعتبارش در شورای ششم تأمین و تخصیص پیدا کرد و پروژه را عملاً ما تمام کردیم. همه ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار و پروژه تقاطع خلیج‌فارس هم توسط همین شورا تأمین و تمام شد. از شش کیلومتر تقاطع غیرهم‌سطح حضرت قمربنی‌هاشم(ع) دو کیلومتر فقط اجرا شده بود و چهار کیلومتر نهایی آن در همین دوره به اتمام رسید و در اختیار مردم قرار گرفت. این‌ها و البته تعدادی دیگر از پروژه‌های نیمه‌تمام، پروژه‌هایی بود که ما در دو سال اول شورای شهر به صورت ویژه روی آن‌ها متمرکز شدیم و آن‌ها را به مرحله بهره‌برداری رساندیم. در مجموع در دو سال اول، سراغ پروژه‌هایی رفتیم که به قول معروف، زخمی شده و بخشی از آن اجرایی شده بود و درواقع چاره‌ای جز تأمین اعتبار و اجرای این پروژه‌ها نداشتیم و باید تکمیلشان می‌کردیم، اما از سال سوم به بعد، پروژه‌هایی را که مدنظرمان بود و مردم نیاز داشتند، اجرایی کردیم.

یکی از پروژه‌هایی که شورای ششم بیش از هر چیز دیگری آن را مدنظر قرار داد و پیگیر اجرایی شدنش بود، فاز اول خط سه مترو بود، این پروژه در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

هرکیلومتر حفاری مترو ۵۰ میلیون دلار هزینه دارد، ما در شورای ششم در کمیسیون عمران به این جمع‌بندی رسیدیم که سرلیست پروژه‌هایی که باید اجرا می‌کردیم، توسعه حمل‌ونقل عمومی و از همه مهم‌تر فاز اول خط سه مترو است. توسعه زیرساخت مهمی مثل مترو را انتخاب کردیم که در زیر شهر دارد اجرا می‌شود و به قول معروف جلوی چشم مردم نیست، درحالی که با هزینه این شش کیلومتر، می‌توانیم شش تقاطع چهارسطحی در مشهد ایجاد کنیم. مترو یک پروژه زیرسطحی است و شاید به چشم کسی نیاید، اما زمانی که به بهره‌برداری برسد و مردم از آن استفاده کنند، تازه متوجه کار بزرگی که در این دوره شده است می‌شوند. حتی برنامه‌ریزی کردیم تا حفاری مترو در دو خط سه و چهار متوقف نشود و دائم شارژ مالی صورت بگیرد تا حفاری این دو خط در سال ۱۴۰۵ تمام شود و در دوره‌های بعدی فقط ریل‌گذاری انجام و ایستگاه ساخته شود. دنبال کار نمایشی نرفتیم و سعی کردیم زیرساخت شهر را توسعه بدهیم.

 

منبع:

ارسال نظر