شناسه خبر: ۱۶۲۹۸۶
لینک کوتاه کپی شد

۱۰ مورد از بدترین ضررهای بازی های کامپیوتری که ثابت شده است!

ساعت‌های متمادی غرق در بازی می‌شوند و نه تنها اطرافیان، بلکه گاهی خودشان را هم فراموش می‌کنند. واقعیت این است که بازی‌های کامپیوتری تأثیر زیادی برای دنیای نوجوانان و جوانان می‌گذارند.

۱۰ مورد از بدترین ضررهای بازی های کامپیوتری که ثابت شده است!

ساعت‌های متمادی غرق در بازی می‌شوند و نه تنها اطرافیان، بلکه گاهی خودشان را هم فراموش می‌کنند. واقعیت این است که بازی‌های کامپیوتری تأثیر زیادی برای دنیای نوجوانان و جوانان می‌گذارند. این تأثیرات هم جنبه مثبت و هم جنبه منفی دارند. طبیعی است که هر چقدر انجام بازی‌های کامپیوتری طولانی و اعتیادگونه باشد، اثرات منفی بیشتر خودنمایی خواهند کرد. در این مطلب سعی دارید بازی‌های کامپیوتری را از منظر تأثیرات منفی و ضررهای آن مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

بررسی تأثیرات منفی بازی‌های کامپیوتری روی سلامت روان

انجام بیش از حد بازی‌های کامپیوتری، تأثیرات منفی زیادی روی سلامت روان خواهد گذاشت. البته نمی‌توان گفت که تأثیر منفی بازی‌های ویدئویی روی سلامت روان قطعی است. همه چیز بستگی به نحوه و میزان استفاده ما از این نوع بازی‌ها دارد. به هر حال اغلب داده‌های مطالعات علمی نشان می‌دهند که انجام بیش از حد بازی‌های کامپیوتری، باعث ایجاد مشکلاتی، مثل اضطراب، افسردگی و بدخوابی می‌شوند. در واقع به صورت کلی می‌توان گفت که افراط در انجام هر کاری، باعث ایجاد مشکلات متعدد خواهد شد.

 

البته بازی‌هایی که ضرر ندارند و مفید هستند در سایت https://bazipro.com معرفی شده‌اند و همچنین میتوانید رمزهای تقلب و اخبار گیم را از آن دنبال کنید.

به صورت عادی انجام بازی‌های کامپیوتری در حد نرمال، ممکن است مزایایی هم داشته باشد. حتی برخی متخصصان انجام مدت زمان محدود بازی‌های کامپیوتری در روز را برای دوری از افسردگی و اضطراب اجتماعی توصیه می‌کنند. با وجود همه این موارد، نمی‌توان به سادگی از کنار اعتیاد به این بازی‌ها گذشت. اعتیادی که باعث افزایش حواس‌پرتی، کاهش عملکرد در زندگی شخصی، افزایش مشکلات در روابط و شغل و ... می‌شود. همه این هشدارها نشان می‌دهند که نمی‌توان بیش از حد بازی‌های ویدئویی انجام داد.

بررسی تأثیرات منفی بازی‌های کامپیوتری روی سلامت جسم

وقتی ساعات طولانی در روز را مقابل رایانه و بازی‌های ویدئویی می‌گذرانید، باید منتظر مشکلات جسمانی متعدد هم باشید. این کار باعث می‌شود تا برخی فعالیت‌های ضروری و مفید جسمانی، مثل نظم در وعده‌های غذایی، ورزش کردن، نوشیدن آب منظم و به طول کلی مراقبت از سلامتی را به دست فراموشی بسپارید. همه این موارد در طولانی مدت، باعث ایجاد مشکلات قلبی، ذهنی و ... می‌شوند.

نکته دیگری که در مورد بازی کردن طولانی مدت بازی‌های ویدئویی وجود دارد، عدم رعایت نحوه نشستن صحیح است. بسیاری از گیمرها نحوه نشستن صحیح مقابل رایانه را نمی‌دانند. اگر شما هم جزو آن دسته از گیمرها هستید، باید بگوئیم که به زودی دچار مشکلات فیزیکی، مثل کمردرد، تغییر فرم ستون فقرات و ... خواهید شد.

333322

چند مورد از اثرات منفی بازی‌های کامپیوتری روی سلامت روان

شاید اثرات روانی بازی‌های کامپیوتری، بسیار خطرناک‌تر از اثرات فیزیکی آن باشند. به همین دلیل اغلب متخصصان، ابتدا اثرات منفی روانی را مدنظر قرار می‌دهند و بعد سراغ تأثیرات فیزیکی یا جسمانی می‌روند. در ادامه چند مورد از تأثیرات منفی بازی‌های ویدئویی روی سلامت روان را بررسی خواهیم کرد.

1. پرخاشگری

جالب است بدانید که انجام بیش از حد بازی‌های ویدئویی، بخصوص سبک‌های خشونت‌آمیز، باعث افزایش سطح پرخاشگری در افراد می‌شود. البته این بازی‌ها به صورت مستقیم باعث تشدید پرخاشگری نمی‌شوند، بلکه اثرات جانبی آنها تأثیرگذار هستند. به این صورت که انجام طولانی مدت بازی‌ها ویدئویی، باعث آرام شدن آمیگدال فرد می‌شود که همین موضوع احساسات را سرکوب خواهد کرد. وقتی فرد بیش از حد و اعتیادگونه بازی‌های ویدئویی را دنبال می‌کند، می‌توانید علائم پرخاشگری و بی‌قراری را در رفتارهای او مشاهده کنید.

2. افسردگی و اضطراب اجتماعی

هنوز مطالعات به صورت کامل، تأثیر مستقیم بازی‌های ویدئویی روی تشدید افسردگی و اضطراب اجتماعی را نشان نمی‌دهند. با این حال اندک تحقیقات کاملی هم که در این خصوص صورت گرفته است نشان می‌دهند که ارتباط معناداری بین افسردگی و اضطراب اجتماعی با انجام بیش از حد بازی‌های ویدئویی وجود دارد. طبق تحقیقات Tortolero rt al که از سال 2014 صورت گرفته است، انجام بیش از 2 ساعت بازی‌های ویدئویی در طول روز، باعث ایجاد علائم افسردگی و اضطراب اجتماعی در فرد می‌شود. نکته جالب این مطالعات، بهبود سلامت روان و افسردگی شرکت‌کنندگان، بعد از کنار گذاشتن بازی‌های ویدئویی و ترک اعتیاد به آنها بود.

3. ضعف در تنظیم عواطف

منظور از تنظیم عواطف، کنترل وضعیت عاطفی در شرایط مختلف است. البته همیشه نمی‌توان روی احساساتی که تجربه می‌کنید، کنترل داشته باشید، اما می‌توان بر نحوه پاسخ دادن به آنها کنترل داشت. به این حالت اصطلاحا تنظیم عاطفی مناسب گفته می‌شود. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که انجام بیش از حد بازی‌های ویدئویی، باعث تنظیم عاطفی ضعیف می‌شود. همین مسأله مشکلات خلقی، مثل افسردگی، اضطراب و پرخاشگری را هم تشدید خواهد کرد.

4. کاهش انگیزه

یکی از مهم‌ترین مشکلات روانی که در نتیجه انجام بیش از حد بازی‌های ویدئویی ایجاد می‌شود، فقدان انگیزه برای انجام فعالیت‌های غیر از بازی است. بازی‌های ویدئویی نوعی فعالیت تحریک‌کننده دوپامین هستند که جذاب‌تر از فعالیت‌های دنیای واقعی به نظر می‌رسند. به همین دلیل انگیزه شما برای انجام فعالیت‌های واقعی کاهش پیدا می‌کند. دلیل آن هم ترشح دوپامین در زمان انجام بازی‌های ویدئویی است. در حین انجام بازی‌های ویدئویی، مغز شروع به ترشح مقدار زیادی دوپامین می‌کند که نوعی انتقال‌دهنده عصبی با ایجاد احساس لذت به حساب می‌آید. به این ترتیب وقتی به صورت طولانی‌مدت بازی می‌کنید، مغز شما سطح زیادی از دوپامین را ترشح می‌کند و از نظر روانی به آن عادت می‌کنید.

5. ضعف در تمرکز

همانطور که می‌دانید، بازی‌های ویدئویی نیاز به تمرکز و توجه زیادی دارند. در واقع آنها تمرکز کامل شما را به خود معطوف می‌کنند. هر چقدر تمرکز شما روی بازی‌های ویدئویی معطوف شود، سایر فعالیت‌ها، مثل مدرسه، ورزش و ... را فراموش خواهید کرد. در واقع تمرکز روی درس، ورزش و سایر فعالیت‌ها برای شما سخت‌تر خواهد شد. حتی یادگیری شما هم با مشکل مواجه خواهد شد. نکته عمیق‌تری که در رابطه با این مشکل وجود دارد، اصطلاح پیش‌شغل است. به این معنی که وقتی معتاد بازی‌های ویدئویی می‌شوید، حتی زمانی که آنها را بازی نمی‌کنید، باز هم ذهن شما روی بازی‌ها متمرکز است. همین مسأله باعث می‌شود تا برای تمرکز روی مسائل دیگر با مشکل مواجه شوید. بسیاری از گیمرهای معتاد بازی‌های ویدئویی، وقتی اعتیاد به بازی را کنار گذاشتند، توانستند در سایر فعالیت‌ها به موفقیت‌های چشمگیری برسند.

22121

چند مورد از اثرات منفی بازی‌های ویدئویی روی سلامت جسمانی

امروزه اثرات منفی انجام بیش از حد بازی‌های ویدئویی روی سلامت جسم هم ثابت شده‌ است. اثراتی که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. برخی از تأثیرات منفی بازی‌های ویدئویی روی سلامت فیزیکی، ممکن است به مرور خیلی خطرناک شوند. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین این اثرات خواهیم پرداخت.

1. بهداشت ضعیف خواب

یکی از پدیده‌هایی که بین گیمرها بسیار رایج است، خواب ناکافی و بی‌کیفیت است. همانطور که می‌دانید، غافل شدن از خواب کافی و باکیفیت، تأثیرات منفی زیادی روی عملکرد شما در طول روز و حتی سلامتی شما خواهد داشت. این مشکل باعث می‌شود تا در زمینه‌های دیگر، مثل مدرسه، دانشگاه، ورزش و سایر فعالیت‌ها نیز عملکرد ضعیفی داشته باشید. هر چقدر ساعات بازی‌های ویدئویی در طول شبانه‌روز را افزایش دهید، بی‌خوابی شما نیز بیشتر خواهد شد. حتی اگر انجام این بازی‌ها منجر به کاهش یک ساعتی خواب در شبانه‌روز شود هم نمی‌توان از کنار اثرات منفی آن گذشت. همانطور که می‌دانید هر انسان بالغی به حداقل 6 تا 8 ساعت خواب در شب نیاز دارد. این مدت زمان برای سنین پایین‌تر باید بیشتر هم باشد.

2. رژیم غذایی نامناسب و کم‌آبی بدن

وقتی چندین ساعت به صورت متوالی مقابل رایانه نشسته و بازی می‌کنید، طبیعی است که خوردن و آشامیدن را هم فراموش کنید. همانطور که می‌دانید، بدن شما بدون وجود آب کافی و مواد مغذی، نمی‌تواند عملکرد درستی هم داشته باشد. کم‌آبی بدن باعث ایجاد مشکلاتی، مثل سردرد می‌شود. از سوی دیگر عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، باعث تحلیل رفتن عضلات خواهد شد. البته رژیم غذایی نامناسب، تأثیرات منفی زیادی در دراز مدت خواهد گذاشت. خوردن سه وعده غذایی در طول روز و آشامیدن حداقل 2 لیتر آب در شبانه‌روز برای بدن ضروری است.

3. مشکلات قلبی، عضلانی و ...

طبیعی است که هر چقدر ساعات طولانی‌تری را به بازی‌های ویدئویی اختصاص بدهید، تحریک کمتری در طول روز خواهید داشت. از سوی دیگر هر چقدر تحرک کمتری داشته باشید، باید با مشکلاتی، مثل چاقی، بیماری‌های قلبی، ضعف در عضلات، سفتی مفاصل و ... دست‌وپنجه نرم کنید. نشستن طولانی مدت در یک وضعیت، باعث ایجاد کمردرد، گردن‌درد، سردردهای مزمن و ... هم می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که برخی از گیمرها به دلیل نشستن طولانی از مشکلات افزایش وزن و چاقی رنج می‌برند. همچنین آنها به دلیل افزایش وزن با مشکلات قلبی هم سروکار دارند.

کلام پایانی

تحقیقات زیادی روی تأثیرات منفی بازی‌های ویدئویی صورت گرفته‌اند. انجام متعادل بازی‌های ویدئویی در طول شبانه‌روز به خودی خود ضرری ندارد. با این حال تأثیرات منفی از زمانی آغاز می‌شوند که مدت انجام بازی‌های ویدئویی را افزایش می‌دهید. همین کار باعث می‌شود تا مشکلات روانی و جسمانی هم به مرور خودنمایی کنند. به هر حال در دنیای امروز، نمی‌توان بازی‌های ویدئویی را نادیده گرفت، اما می‌توان از نظر زمانی آنها را مدیریت کرد. به همین دلیل سعی کنید زمان انجام بازی‌های ویدئویی را تا 2 ساعت در روز کاهش دهید و اعتیاد به آن را کنار بگذارید.

ارسال نظر