مدت زمان درد ارتودنسی + راهنمای کاهش درد
براکت ها و سیم های ارتودنسی برای جا به جا کردن دندان ها و قرار دادن آن ها در موقعیت صحیح فشار وارد می کنند. این فشار عامل اصلی ایجاد درد ارتودنسی است.
اینکه مدت زمان درد ارتودنسی چقدر است و ارتودنسی چند روز درد دارد بستگی به این دارد که شما در چه مرحله ای از فرآیند ارتودنسی هستید. درد ارتودنسی در مرحله نصب و تنظیمات اولیه براکت ها معمولا شدید است و ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می کشد. پس از آن 3 تا 7 روز طول می کشد تا درد به طور کامل فروکش کند. تنظیمات دوره ای براکت ها معمولا درد خفیفی دارد و 1 تا 3 روز ادامه دارد. در نهایت با برداشتن براکت ها ممکن است 2 تا 7 روز درد ملایمی را نیز احساس کنید.
مهم ترین فاکتور برای رهایی از درد ارتودنسی رعایت دستور العمل هایی است که ارتودنتیست به شما می دهد. اما استفاده از مسکن ها، رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت رژیم غذایی مناسب، استفاده از موم دندانپزشکی و ماساژ صورت نیز به کم شدن درد ارتدونسی کمک می کند.
درد ارتودنسی چند روز است؟
وقتی برای گرفتن خدمات ارتودنسی به متخصص ارتودنسی مراجعه می کنید، فرآیند ارتودنسی به سه دوره اصلی تقسیم می شود. اول نصب و تنظیم اولیه براکت ها و دوم تنظیمات مجدد براکت و در نهایت برداشتن تجهیزات ارتودنسی. هر دوره ممکن است با درد همراه باشد چرا که در نهایت به دندان ها فشار وارد می شود. اینکه درد ارتودنسی چند روز است، بستگی به جدول زمانی دارد. در هر مرحله مدت زمان درد ارتدونسی متفاوت است.
نصب و تنظیم اولیه براکت ها: در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اولیه پس از نصب اولیه براکت ها، درد بسیار شدیدی تجربه می شود. این درد ممکن است ۳ تا ۷ روز طول یکشد.
تنظیمات دوره ای براکت ها و کش های ارتودنسی: مدت زمان درد ارتدنسی در این مرحله معمولا خفیف تر از نصب اولیه است. این درد ۱ تا ۳ روز معمولا ادامه دارد.
برداشتن تجهیزات ارتودنسی: درد و ناراحتی این دوره نیز خفیف و موقتی است. معمولا بین 2 تا ۷ روز طول می کشد. اما در موارد نادری ممکن است این درد تا دو هفته نیز طول بکشد.
روش های کاهش و مدیریت درد ارتودنسی
اگر نگران هستید که ارتودنسی تا چند روز درد دارد، این راهکار ها به شما کمک می کند تا مدت زمان درد ارتودنسی را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید اصلی ترین راهکار کمک کننده برای برای کاهش درد، رعایت دستور العمل هایی است که ارتودنتیست به شما می دهد. در کنار آن ها موارد زیر نیز کمک می کند:
- رعایت بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه)
- استفاده از مسکن هایی مانند استامینوفن و ایبوبروفن
- استفاده از ژل های موضعی برای تسکین درد و التهاب
- قرار دادن کمپرس سرد بر روی گونه ها، به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه جهت کاهش درد و التهاب
- شست و شوی دهان با آب و نمک
- مصرف غذا های نرم و ملایم و پرهیز از خوردن غذا های سفت و چسبناک و غذا هایی که خیلی داغ یا خیلی سرد هستند.
- استفاده از موم ارتودونسی که باعث می شود براکت ها کمتر لثه ها را زخم کند.
- ماساژ ملایم صورت
دلایل ایجاد درد ارتودنسی
آشنایی با دلایل ایجاد درد ارتودنسی به شما کمک می کند تا بهتر این درد را مدیریت کنید. ۵ عامل برای درد ارتودنسی وجود دارد:
- از دلایل اصلی درد ارتودنسی می توان به جا به جا شدن دندان ها اشاره کرد. براکت ها و سیم های ارتودنسی به دندان ها فشار می آورند تا آن ها را در موقعیت صحیح قرار دهند. این فشار باعث درد و تحریک دندان ها و لثه ها می شود.
- براکت ها و سیم های ارتودنسی برای اینکه دندان ها در موقعیت صحیح قرار بگیرند، فشاری را وارد می کنند. این فشار همراه با درد و ناراحتی است. به خصوص در روزهای اول پس از نصب اولیه براکت ها، این درد بیشتر است.
- براکت ها و سیم های ارتودنسی باعث تحریک لثه ها می شوند. به خصوص که لبه های تیز آن ها ممکن است لثه ها را زخم کند. همچنین جا به جایی دندان ها باعث التهاب و ورم لثه ها می شود. این التهاب و تورم می تواند درد و ناراحتی ایجاد کند.
- در طی فرآیند ارتودنسی ممکن است دندان ها نسبت به غذا های سرد و گرم حساسیت نشان دهند. افزایش حساسیت دندان ها گاهی اوقات منجر به درد دندان ها می شود. این حساسیت ممکن است در اثر فشار وارده و یا جا به جا شدن دندان ها رخ دهد.
- در طول درمان ارتودنسی، براکت ها، سیم ها، کش های ارتدنسی به طورت مرتب در دوره های مختلف تنظیم می شود. هر بار تنظیم آن ها فشار تازه ای به دندان ها وارد می کند و باعث درد و ناراحتی می شود.
عوامل موثر بر مدت زمان درد ارتودنسی
عوامل مختلفی می تواند مدت زمان درد ارتودنسی را کم یا زیاد کند. با شناخت آن ها، میتوان درد ارتدونسی را بهتر مدیریت کرد.
- هرچه ناهنجاری دندان ها بیشتر باشد یا اینکه نیاز باشد تا بیشتر جا به جا شوند، بیمار درد بیشتری تجربه می کند.
- آستانه تحمل درد در افراد مختلف متفاوت است. این مساله می تواند شدت دردی که فرد تجربه می کند را کم یا زیاد کند. همچنین سلامت عمومی بدن فرد در میزان التهاب و دردی که تجربه می کند، اثر گذار است.
- نوع دستگاه ارتودنسی می تواند بر شدت درد اثر بگذارد. براکت های فلزی معمولا درد بیشتری ایجاد می کند. در مقابل براکت های سرامیکی کمتر به لثه ها آسیب می زند. استفاده از اینویزالاین ها (الاینر های شفاف) نسبت به براکت های سنتی درد کمتری ایجاد می کند.
- معمولا فرآیند ارتودنسی برای کودکان کمتر دردناک است. چون هنوز در سن رشد هستند و تغییر در موقعیت دندان ها برای آن ها زیاد سخت نیست. اما بزرگسالان در برابر این تغییرات کمتر انعطاف نشان می دهند و در نتیجه ممکن است درد بیشتری تجربه کنند.
ارسال نظر