شناسه خبر: ۱۶۳۵۵۶
لینک کوتاه کپی شد

در نشست بررسی وضعیت زیرساخت های درمانی مطرح شد

اتمام پروژه‌های بیمارستانی مشهد در گرو مولدسازی

«حال نزار پروژه‌های بیمارستانی مشهد»؛ این عنوان گزارش روزنامه خراسان در ۲۰ آذر ماه سال جاری بود که در آن به بررسی وضعیت نامشخص سه پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی حاشیه شهر مشهد، بیمارستان ۵۴۰ تختخولبی غرب مشهد و پروژه بیمارستان هزار تختخوابی پرداختیم.

اتمام پروژه‌های بیمارستانی مشهد در گرو مولدسازی

به گزارش «خراسان رضوی»، حدود یک هفته پس از انتشار این گزارش، روز گذشته نشستی با حضور حجت الاسلام والمسلمین پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، شهردار مشهد و رئیس دانگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد تا آخرین وضعیت زیرساخت های درمانی شهر را مورد بررسی قرار دهند؛ در این جلسه عنوان شد که تأمین هزینه های اتمام پروژه های بیمارستان مشهد در گرو مولدسازی است.
۳۴ درصد بیماران ۲ بیمارستان مشهد از استان دیگری هستند
حجت الاسلام والمسلمین نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در این نشست با بیان این‌که حوزه سلامت یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کشور است، به طرح مسائل مرتبط با استان و شهر مشهد در جلسه با وزیر اشاره کرد و گفت: مباحثی مانند حمایت‌هایی که باید صورت بگیرد، بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی حاشیه شهر مشهد، تجهیزات، توسعه زیرساخت‌ها، مولدسازی و امکاناتی که در این حوزه لازم است، طرح شد و وزیر دستورهای خوبی را داد. علاوه بر این، در آن جلسه لزوم توجه به سرانه واقعی مشهد نیز بیان شد. زیرا سرانه واقعی ما عددی نیست که مراکز بهداشت و درمان و مراکز آماری ما در مورد مردم ساکن مشهد اعلام  می‌کند چراکه جمعیت شناوری به عنوان زائر داریم و باید آن را به عنوان پیک جمعیت محاسبه کنیم. همچنین باید اتباع را نیز در نظر بگیریم. وی افزود: بر اساس گزارش رسمی بیمارستان قائم (عج) و امام رضا(ع) ۳۴ درصد افرادی که بستری شده و خدمات گرفته بودند از استان‌های دیگر بودند. پژمانفر با اشاره به پیگیری موضوع طب سنتی به صورت کشوری اضافه کرد: طب سنتی به عنوان ظرفیتی که اقبال مردم را نیز دارد اگر مدیریت نشود افرادی از آن سوءاستفاده می‌کنند. درباره این که بعضی به اسم طب سنتی به مردم آسیب می‌زنند بنده درصدی علوم پزشکی را مقصر می‌دانم. شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی داشته که باید اجرایی شود و وزارت بهداشت اجرای آن را پذیرفته است. خراسان رضوی می‌تواند با تشکیل کارگروه به عنوان پایلوت و پیشتاز در این موضوع باشد.پس از طرح این موضوع از سوی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با این موضوع موافقت کردند.
آمادگی شهرداری مشهد برای تهاتر با دانشگاه علوم پزشکی
شهردار مشهد نیز در این جلسه با بیان این که ما لیست زمین‌های شهرداری با کاربری بهداشتی را به دانشگاه علوم پزشکی برای انتخاب زمین مناسب به منظور ساخت مراکز بهداشت داده‌ایم و تعدادی را انتخاب کرده‌اند، گفت: ما بنا به مولدسازی را داریم و گفته‌ایم امکان تهاتر نیز وجود دارد همانطور که بسیاری از پروژه‌های ما بر اساس تهاتر انجام می‌شود. در این مورد هم ما آمادگی این موضوع را داریم. به معاونت اقتصادی هم گفته شده که همکاری لازم را در این خصوص داشته باشد. محمدرضا قلندر شریف افزود: شهرداری یک مالک شخصی است و به عنوان یک سازمان غیر دولتی به حساب می آید. وی همچنین در حاشیه این نشست گفت: تعاملاتی در مورد اراضی بهداشتی در قالب تهاتر با دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم و قرار شد کمک شان کنیم. در مورد بحث های ترافیکی احمدآباد و خیابان کوهسنگی هم در حال پیگیری هستیم و با همکاری همه دستگاه ها نه تنها دانشگاه علوم پزشکی، دستگاه های امنیتی، انتظامی، استانداری و در نهایت قانون گذاری، مجلس و دولت باید کمک کنند تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم، این مسئله ای است که نیاز به قانون گذاری و اصلاح قانون در بخش های مختلف دارد.
سرانه بهداشت هر مشهدی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان
دکتر شبستری رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در خصوص مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان در بیمارستان امام رضا(ع) گفت: دستگاه‌های بی‌نظیری که وارد دانشگاه شده و خواهد شد، اگر با توجه و کمک مسئولان تا آخر سال سامان‌دهی شود، اتفاق بزرگ و خوبی برای مردم شرق ایران در راه خواهد بود. در حال حاضر، ما دستگاه‌های «سایبر نایف» و «های انرژی» را در انبار داریم و جای به کارگیری آن‌ها در حال آماده‌سازی است و دستگاه «پت سی تی» نیز در راه است. مجموع قیمت این سه دستگاه امروز ۱ همت می‌باشد.  وی در مورد کیفیت نان نیز گفت: آردی که به صورت یارانه‌ای در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد، آردی است که توسط دو کارخانه داخل مشهد تولید می‌شود و آرد آزاد، آردی است که از خارج از کشور وارد می‌شود و دارای کیفیت بهتری است و نانوایی‌ها یکی از دلایل کیفیت نان را کیفیت آرد آن می‌دانند. وی با اشاره به این‌که این مضوع بین سازمانی است، گفت: با این حال، همکاران ما در حوزه معاونت بهداشت و دارو غذا نظارت‌های خود را دارند، بعد از جمع‌بندی گزارشی را ارائه خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که سرانه سلامت مشهد برای هر نفر در سال ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام شده است که چنین نیست و این مبلغ کمتر از ۶۰۰ هزار تومان است، گفت: در این راستا با توجه به جمعیت ساکن و سیال، مشکل شمارش وجود دارد. با پیگیری‌های شما و تلاش ما یک جا باید این روند به پایان برسد و این زخم که باعث کسری در خدمات می‌شود، التیام یابد.  وی با اشاره به پیچیده بودن فرآیند مولدسازی یعنی قیمت‌گذاری و روند بررسی در تهران تا رسیدن آن به مشهد گفت: از ۶ ماه فرصت فروشی که برای هر پروژه داده می‌شود، ۵ ماه گذشته است و حداکثر ۱ ماه برای فروش آن باقی می‌ماند و نمی‌توان زمین را فروخت چون باید سند وجود داشته باشد و تهاتر انجام شود. حداقل باید ۹ ماه تا یک سال زمان داشت به همین دلیل وقتی به پروژه‌های عملیاتی کشور یا استان نگاه می‌کنیم، تنها یک درصد عملیاتی شده است. محمدزاده شبستری ادامه داد: زمینی در بلوار پیروزی داریم که ۲۳ قطعه شده است و مجموعا ۵۰۰ میلیارد تومان قیمت دارد. بسیاری از مشکلاتی که امروز دانشگاه دارد، مثل بیمارستان‌های امام رضا(ع)، قائم، طالقانی، پروژه‌های که در سطح دانشگاه بلاتکلیف مانده است و مصوبه استانی هم گرفته‌ایم، با فروش همین زمین‌ها و مولدسازی قابل حل است. اما کمبود زمان داریم، یعنی ما الان تنها ۱۰ روز فرصت برای فروش داریم.

 

منبع: روزنامه خراسان

ارسال نظر