افزایش ۲۰ درصدی فشار خون در خراسانرضوی/ افراد از بیماری خود اطلاع ندارند
رییس کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آخرین پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر که هر پنج سال یکبار انجام میشود، حاکی از افزایش ۲۰ درصدی پرفشاری خون در جمعیت بزرگسال زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی است.
به گزارش مشهد فوری؛ دکتر بابک اقبالی افزود: در غربالگریهای انجام شده از ابتدای امسال تاکنون، ۱۳ هزار بیمار جدید مبتلا به فشار خون بالا در جمعیت بزرگسال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده اند.
وی ادامه داد: فشار خون بالاتر از ۱۴۰ روی ۹۰ نمونه پرفشاری خون است، لذا افراد باید به طور منظم فشار خون خود را کنترل کنند تا مبتلا به عوارض این بیماری نشوند.
رییس کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در مطالعات انجام شده، شیوع فشار خون بالا در مردان و زنان تقریبا یکسان است اما به دلیل کم توجهی مردان به سلامت خود و عدم مراجعه به مراکز سلامت برای غربالگری، بانوان ۶۶ درصد بیماران غربالگری شده در مراکز زیر پوشش دانشگاه را تشکیل می دهند.
وی گفت: بنابراین توصیه میشود مردان نیز به سلامت خود اهمیت داده و برای غربالگری به مراکز سلامت مراجعه کنند تا در صورت ابتلا به بیماری فشار خون با درمان به هنگام از شدت بیماری و ابتلا به عوارض آن پیشگیری شود.
اقبالی افزود: بیشترین بیماران جدید شناسایی شده مبتلا به فشار خون بالا در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در رده سنی بالای ۳۰ سال هستند.
از هر سه مبتلا به فشار خون، یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارد
رییس کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه اظهار کرد: فشارخون بالا یک بیماری مزمن در بین مردم است به طوریکه
بسیاری از افراد جامعه از بیماری خود اطلاع ندارند، عوامل ژنتیکی و استعداد خانوادگی، تغذیه نادرست، دیابت، چربی خون، چاقی، کم تحرکی، استعمال سیگار و
استرسهای مزمن نقش مهمی در ابتلا به بیماری پرفشاری خون دارند.
وی ادامه داد: طبق مطالعات انجام شده در پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر از هر سه بیمار مبتلا به فشار خون، یک نفر از بیماری خود اطلاعی ندارد، پرفشاری خون علامت خاصی ندارد و بهترین راه شناخت آن اندازهگیری فشار خون است.
اقبالی بیان کرد: بنابراین مراجعه به مراکز سلامت و مراکز درمانی و مطب پزشکان برای انجام غربالگری و اندازهگیری فشار خون مورد تاکید است.
وی تصریح کرد: فعالیت فیزیکی و ورزش منظم، مصرف سبزی و میوه، پرهیز از مصرف دخانیات، کنترل دیابت و چربی خون در پیشگیری از پرفشاری خون موثر است.
فشار خون بالا یا پرفشاری خون به آن پرفشاری شریانی نیز گفته میشود، یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریانها بالا میرود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگهای خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند.
پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیوارهی سرخرگها ایجاد میشود. سرخرگها، رگهایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن میرسانند. میزان فشار خون، با دو عدد مشخص میشود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده فشار وارد شده به دیواره سرخرگها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده فشار وارد شده به دیواره سرخرگها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.
بالا بودن فشار خون باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیبهای چشمی و سکته مغزی میشود.
ارسال نظر