شناسه خبر: ۱۶۴۲۳۰
لینک کوتاه کپی شد

خبر فوری مرور می کند؛

زندگی پرچالش قاضی رازینی؛ از محاکمات سریع تا سوءقصدهای مرگبار/ رازینی چه نقشی در اعدام های سال 67 داشت؟

قاضی علی رازینی صبح امروز در مقابل کاخ دادگستری به شهادت رسید. این دومین ترور او بود. رازینی در دی ماه سال ۱۳۷۷ نیز مورد سوء قصد تروریست‌ها قرار گرفته بود.

زندگی پرچالش قاضی رازینی؛ از محاکمات سریع تا سوءقصدهای مرگبار/ رازینی چه نقشی در اعدام های سال 67 داشت؟

حجت الاسلام علی رازینی، متولد ۲ خرداد ۱۳۳۲ در رزن همدان، یکی از شخصیت‌های برجسته و جنجالی دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران بود. او تحصیلات حوزوی خود را در حوزه علمیه قم آغاز کرد و به سرعت در مسیر قضاوت و مسئولیت‌های قضائی قرار گرفت. رازینی در طول دوران فعالیت خود، مناصب متعددی از جمله دادستان انقلاب تهران، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح، و رئیس شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور را بر عهده داشت. گفته می شود که رازینی ارتباط خوبی با امام خمینی داشت.

زندگی شخصی و تحصیلات

رازینی در سن ۱۰ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد و تحت تعلیم روحانیون مشهور قرار گرفت. او همچنین دارای مدرک دکتری حقوق از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بود.

او در سن ۲۱ سالگی با دختر یک روحانی ازدواج کرد. این ازدواج منجر به تولد یک پسر به نام محمد و چهار دختر شد.

ترور نافرجام

یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی شخصی قاضی رازینی، تلاش برای ترور او در دی‌ماه ۱۳۷۷ بود. او که در آن هنگام رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن‌ربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سوءقصد قرار گرفت و مجروح شد. این حمله که توسط یکی از اعضای گروه مهدویت انجام شد. رازینی در این باره گفته است که عامل ترور فکر می‌کرده که با کشتن او مانع ظهور امام زمان (عج) خواهد شد. در آن زمان رهبری از رازینی که در بیمارستانی در تهران بستری شده‌ بود، عیادت کردند.

photo_5791749397518861749_y

سوابق قضائی قاضی رازینی

رازینی به عنوان قاضی دادگاه انقلاب اسلامی، از سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی ایران مشغول به کار بود. او به ویژه در سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ ریاست دادگاه انقلاب در مشهد را بر عهده داشت و در این دوران احکام سنگینی برای متهمان سیاسی صادر کرد.

ریاست بر دادگاه ویژه روحانیت و صدور احکام سنگین برای روحانیون منتقد یکی از مهمترین قسمت های کاری رازینی بود. رازینی در رسیدگی به پرونده‌های فساد مالی مرتبط با روحانیون و نهادهای دولتی نیز فعال بود. او به صدور احکام سنگین برای متهمان این پرونده‌ها پرداخت. رازینی به سرعت در صدور حکم معروف بود.

نقش علی رازینی در اعدام‌های سال ۱۳۶۷

در سال ۱۳۶۷، علی رازینی به عنوان رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و همچنین رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور، مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های مربوط به زندانیان سیاسی را بر عهده داشت.

 

رازینی در چندین مصاحبه از جمله با جماران، تسنیم، زیتون و برنامه تلویزیونی دستخط به اعدام های سال 67 اشاره و درباره نقش خود و شهید رئیسی و حجت الاسلام نیری توضیح داده است.

علی رازینی در مصاحبه‌ای با سایت جماران به این موضوع اشاره کرد که اعدام زندانیان سیاسی پس از عملیات مرصاد به دستور و تأیید امام خمینی انجام شده و رئیسی و نیری در این فرآیند مسئولیت داشتند. رازینی همچنین بیان کرد که در آن زمان، احکام اعدام به سرعت صادر می‌شد و زندانیان به دلیل ارتکاب «جرایم جدید» در زندان اعدام شدند. او تصریح کرد که باید از رئیسی و نیری پرسیده شود که جزو مسئولان این قضیه بودند، زیرا این موضوع در حوزه دادگاه انقلاب قرار داشت.

علی رازینی همچنین در مصاحبه‌های مختلف، اعدام‌های سال ۶۷ را قانونی و عادلانه توصیف کرده و آنها را جزو افتخارات نظام دانسته است. او تأکید کرده که این اقدامات برای حفظ امنیت کشور ضروری بوده است.

photo_5791749397518861751_x

 

محاکمه مهدی هاشمی و صدور حکم اعدام

یکی از دیگر احکام مهم صادره توسط رازینی، محاکمه و صدور حکم اعدام برای مهدی هاشمی، برادر داماد آیت‌الله حسینعلی منتظری بود. این محاکمه به دلیل ارتباطات سیاسی و اتهامات سنگین علیه او، توجهات زیادی را جلب کرد.

رسیدگی به پرونده‌های سازمان منافقین

رازینی در دوران ریاست خود بر دادگاه ویژه روحانیت و همچنین دادگاه انقلاب، احکام قاطعی علیه اعضای سازمان منافقین صادر کرد. او به عنوان قاضی، در محاکمات این گروهک تروریستی نقش فعالی داشت.

صدور حکم سنگسار برای پرسنل نیروی انتظامی

علی رازینی در آبان ماه سال ۱۳۷۰ برای سه تن از پرسنل نیروی انتظامی حکم سنگسار صادر کرد. این افراد، به اتهام‌های "تجاوز به عنف"، "شرکت در بازداشت غیرقانونی"، "ایجاد جو بدبینی نسبت به نیروهای مسلح" و "لغو دستور" محکوم شدند.

 

منبع: خبر فوری

ارسال نظر