شناسه خبر: ۱۵۴۰۴۲
لینک کوتاه کپی شد

یک هنرمند مبدع و ابده پرداز سنگ مشبک :

ایده مشبک سنگ‌های هرکاره را امام رضا(ع) در ذهن من انداختند

یک هنرمند مبدع و ابده پرداز سنگ مشبک گفت:ایده مشبک سنگ‌های هرکاره را امام رضا(ع) در ذهن من انداختند و در این کار سختی زیادی کشیده شد، اکنون بعد از گذشت حدود 4 سال شرایط تولید انبوه این محصولات را فراهم کردیم.

ایده مشبک سنگ‌های هرکاره را امام رضا(ع) در ذهن من انداختند

به گزارش مشهد فوری ، حسن عطاریان در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از نخستین نمایشگاه بزرگ دست‌سازه‌های هنری سنگ سرپانتین، با بیان اینکه شرکت صنایع دستی خود را به‌دلیل ضعف خط و خوشنویسی در صنایع‌دستی کشور، بر پایه خط، خوشنویسی و نقاشی ایرانی بنا کردیم، اظهار کرد: در ابتدا در بحث حکاکی گوهرسنگ‌ها ورود پبدا کردیم و به‌واسطه پیشکسوتان هنر سنگتراشی در خانه ملک با هنر سنگ سرپانتین و با خود این سنگ آشنا شدیم.

این هنرمند مبدع و ایده‌پرداز سنگ مشبک گفت: با سرمایه‌گذاری بیش از 30 میلیارد ریالی و تلفیق چندین هنر با یکدیگر برای بیش از 40 نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده است و با توجه به رسیدن این هنر به مرحله تولید انبوه، بی‌شک وارد مرحله تجاری‌سازی این محصول و عرضه آن به سراسر کشور و حتی صادرات آن می‌شویم.

وی با بیان اینکه تا قبل از این تولید هر محصول سنگ هرکاره فقط برای یک نفر موجب ایجاد اشتغال می‌شد، افزود: اما در این هنر ترکیبی، برای تولید هر محصول حداقل برای هشت نفر ایجاد اشتغال مستقیم می‌شود و این هنر ترکیبی، ارزش افزوده بیش از 10 برابری برای محصولات نهایی را رقم زده است.

عطاریان ادامه داد: با توجه به پتانسیل زیادی که در این سنگ وجود داشت در حالی که کارهای زیادی در خصوص این سنگ انجام شده و کارهای زیادی برای انجام شدن مانده است، تلاش کردیم با تلفیق هنرهای مختلف در خانه ملک، یک هنر جدیدی را ایجاد کنیم و به این سمت برویم که برند صنایع دستی مشهد را رقم بزنیم.

این هنرمند بیان کرد: شهرهای مختلف برندهای مختلف دارند مانند اصفهان که با میناکاری و قلم‌زنی، شیراز را با خاتم‌کاری و لالجین را با سفال می‌شناسند، اما در مشهد با وجودی که یک پتانسیل عظیمی وجود دارد و حضرت رضا(ع) نیز نسبت به این سنگ ارادت داشتند و دعا کردند و از طرفی کوهی که این سنگ از آن استخراج می‌شود، فقط در مشهد وجود دارد، بنابراین ما را بر این داشت که سنگ هرکاره را به‌عنوان سوغات مشهد مطرح نماییم.

وی با بیان اینکه تحقیقات زیادی در این خصوص صورت گرفت و به این نتیجه رسیدیم که باید یک کار نویی صورت گیرد، گفت: ایده مشبک سنگ‌های هرکاره را امام رضا(ع) در ذهن من انداختند و در این کار سختی زیادی کشیده شد، اکنون بعد از گذشت حدود 4 سال شرایط تولید انبوه این محصولات را فراهم کردیم.

عطاریان ضمن تشکر از ورود و دغدغه معین اقتصادی شهرداری مشهد به موضوع سنگ سرپانتین وتلاش برای تبدیل این سنگ به عنوان برند سوغات مشهدالرضا(ع)، بیان کرد: برندسازی نیاز به زیرساخت‌ها دارد و این زیرساخت‌ها شامل مسائل مختلفی است که یکی از آن تولید انبوه است که ما بتوانیم از یک محصول هزاران عدد را بدون اینکه کیفیت آن کم شود و از تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده کنیم، توانستیم تا حدی زیرساخت‌های آن را فراهم کنیم و در حال حاضر با همراهی مدیریت شهری مشهد و میراث فرهنگی استان پیگیر تحقق این امر مهم هستیم.

این هنرمند مبدع و ایده‌پرداز سنگ مشبک، نوآوری، تولید انبوه، بسته‌بندی، آمدن رنگ و نقش در محصولات را در فراهم‌آوری زیرساخت‌ها مؤثر دانست و افزود:ما باید به سمت برندسازی برویم و سنگ سرپانتین به‌عنوان یک برند صنایع‌دستی اصیل درجه یک را به دنیا معرفی کنیم.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد، وی با بیان اینکه حضور هنرمندان و کار تیمی باعث رشد در این خصوص می‌شود، اضافه کرد: در اصفهان هنرمندان به صورت تیمی و گروهی کار می‌کنند و موفق‌تر هستند، بنابراین ما نیز با تیم‌سازی به این مرحله رسیدیم.

منبع: فارس

325

ارسال نظر