شناسه خبر: ۱۶۰۸۶۷
لینک کوتاه کپی شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی؛

کاهش ۶۷ درصدی بارش باران در مشهد

هم‌زمان با آغاز فصل گرما، هرسال‌ شاهد هستیم که کلان‌شهر‌های کشور از جمله مشهد با بحران کمبود آب مواجه می‌شوند. مشهد شهری است که بیش از ۳.۵ میلیون مجاور، ۱ میلیون مهاجر و سالانه ۳۰ میلیون زائر دارد.

کاهش ۶۷ درصدی بارش باران در مشهد

علیرضا طاهری، مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی درباره وضعیت تأمین آب مشهد و خراسان رضوی اظهار کرد: ما در آب منطقه‌ای استان موظف هستیم برای همه استان آب ‌تأمین کنیم. این‌گونه نیست که ما تأمین آب مشهد را به تأمین آب یک شهرستان اولویت دهیم.

وی ادامه داد: موضوع تأمین آب برای مشهد، باعث شد تصمیمی در منطقه بگیریم و طرحی را مطالعه کنیم که تا افق ۱۴۲۰ از مجموع ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرفی مشهد، پس از تأمین نیاز‌های شرب و صنعت و خدمات منطقه کلات از آبی که سهم ایران است بتوانیم ۴۰ میلیون مترمکعب استفاده کنیم.

کاهش ۶۷‌درصدی بارش باران در مشهد

طاهری با اشاره به وضعیت آب استان و مشهد گفت: خراسان رضوی در اقلیم گرم و نیمه‌خشک قرار دارد. سال‌هایی در استان داریم که بیش از یک میلیارد مترمکعب آب سطحی داشته‌ایم و سال‌هایی نیز این عدد زیر ۱۰۰ میلیون مترمکعب قرار داشت.

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: تا اواسط خرداد سال جاری میزان بارش در مشهد به میزان ۶۷‌درصد کاهش داشته است که تاکنون فقط ۷۰ میلی‌متر بارش باران داشته‌ایم، در صورتی که میانگین درازمدت حدود ۲۰۵ میلی‌متر بوده است.

به گفته وی، در استان خراسان رضوی نیز حدود ۵۰‌درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم.

اگر طرح‌ها اجرا‌ نشود، دچار مشکلات شدید می‌شویم

طاهری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه از پاییز سال گذشته محاسبات ما نشان داد که ممکن است به چنین وضعیتی گرفتار شویم، گفت: بر همین اساس برای تأمین آب مورد نیاز طرح‌هایی را تدارک دیده‌ایم، اما اگر این طرح‌ها به‌موقع خودش که نیازمند همراهی همه است، اجرا نشود، مشکلات شدیدی برای ما پیش خواهد آورد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: مشهد ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر آب شرب در دوره اوج مصرف نیاز دارد، اما آب در دسترس ما ۸ هزار و ۵۵۰ لیتر است. بنابراین، بیش از ۴ هزار و ۱۵۰ لیتر کمبود آب شرب داریم.

وی ادامه داد: قرار است از محل نصب بارج پمپ در سد دوستی و استفاده از چاه‌های دستگاه‌های اجرایی مقداری از آب شرب مورد نیاز تأمین شود. خوشبختانه به بخشی از این اهداف رسیده‌ایم.

مصرف ۶۰۰ لیتر آب با روشن‌بودن کولر آبی

طاهری در ادامه تأکید کرد: به‌شدت نگران هستم و از مردم می‌خواهم در مصرف آب به‌ویژه در استفاده از کولر آبی صرفه‌جویی کنند. یک کولر آبی در طول ۲۴ ساعت حدود ۶۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند و به‌محض اینکه این کولر‌ها‌ روشن می‌شوند، دچار یک تنزل شدید در مخازن آب شرب مشهد می‌شویم.

امیدواریم جیره‌بندی آب در مشهد رخ ندهد

طاهری در بخش دیگری از سخنانش درباره جیره‌بندی آب در فصل تابستان در مشهد گفت: ما خیلی علاقه‌مند نیستیم از این کلمه استفاده کنیم و همه تلاشمان این است که این اتفاق نیفتد.

وی گفت: آب با برق متفاوت است. وقتی برق قطع یا جیره‌بندی می‌شود، مردم نمی‌توانند برق را ذخیره کنند، اما به‌محض اینکه موضوع جیره‌بندی مطرح شود، ممکن است برخی افراد بخشی از آب‌ها را ذخیره کنند و زمانی که آب وصل شود، دیگر از آن آب استفاده نخواهند کرد.

مدیرعامل آب منطقه خراسان رضوی تصریح کرد: امیدواریم این اتفاق در مشهد رخ ندهد. اگر برنامه‌ها برای تأمین کمبود آب مشهد به هدف خودش نرسد، ناچاریم این کار را بدون تمایل انجام دهیم./شهرآرا

منبع: شهرآرا

368

ارسال نظر