شناسه خبر: ۱۳۸۹۸۰
لینک کوتاه کپی شد

تالاب‌های خراسان رضوی قلمرو بیش از ۱۵هزار پرنده مهاجر

خراسان رضوی با داشتن تنوع بالای گونه‌های زیستی از جمله پرندگان، سالانه براساس آمار‌ها پذیرای ۱۵هزار پرنده مهاجر است.

تالاب‌های خراسان رضوی قلمرو بیش از ۱۵هزار پرنده مهاجر

به گزارش مشهد فوری ، معاون نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست خراسان رضوی گفت: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و مرزی خود با کشورهای دیگر و نیز وسعت و وجود تالاب‌ها و زیستگاه‌‌های موقت مناسب، سالانه پذیرای تعداد زیادی از پرندان مهاجر است.

علی خانی با بیان اینکه هر سال تعداد متفاوتی از ورود پرندگان مهاجر به این استان به ثبت می رسد افزود: میانگین در حدود 13تا17 هزار پرنده مهاجر در فصل زمستان است که با گرم شدن هوا و شروع فصل گرما از زیستگاه های موقت خود در خراسان رضوی خارج می‌شوند.

او یادآور شد:در سال گذشته ورود حدود 38گونه جدید پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی به استان ثبت شده است.

این مسوول اضافه کرد: در خراسان رضوی با احتساب سال های گذشته در حدود 330گونه پرنده مهاجر مشاهده شده است که تنها سال گذشته تعداد گونه‌ها 295گونه شامل پرندگان آبزی، کنار آبزی و گونه‌ای مهاجر جوجه‌آور بود.

خانی درباره شرایط اقامت این پرندگان مهاجر در استان هم تصریح کرد: زیستگاه‌های استان از دهه‌های قبل تا امروز مانند بسیاری مناطق دیگر کره زمین دچار تغییرات فراوانی شده اند؛ به عنوان مثال رودخانه تجن در حوزه سرخس، تبدیل به اراضی کشاورزی شده و یا تغییرات میزان آب رودخانه‌ها و تالاب‌ها در برخی مناطق تغییرات فراوان داشته که این تخریب و کاهش مطلوبیت شرایط، تاثیر مستقیم بر میزان ورود این پرندگان داشته است.

معاون نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت از محیط زیست خراسان رضوی درباره مبدا پرندگان مهاجر که به استان وارد می‌شوند هم گفت: پرندگان جنوبی از عرض های شمالی می‌آیند و پرندگان مهاجر در حوزه تابستانی از عرض‌های پایین دست‌تر می‌آیند.

خانی درخصوص چالش‌ سال‌های اخیر مانند حضور شکارچیان غیرمجاز و زنده‌گیران بر روند حضور این پرندگان در استان هم هشدار داد و گفت: در حوزه اقامتگاهی ویژه پرندگان شکاری؛ خراسان رضوی به علت داشتن گذرگاهی برای پرندگانی مانند شاهین یا بالابان، جزء بهترین استان های کشور است و چالش حضور قاچاقچیان و دلالان این گونه از پرندگان نیز به مراتب در این استان بالا است.

وی ادامه داد: هرچند در این سال‌ها یگان حفاظت سازمان محیط زیست استان در مشهد و شهرستان‌ها به خوبی توانسته این موضوع را مدیریت کند و موارد متعددی از بازگردانی این پرندگان به چرخه طبیعی خود داشته‌ایم.

او از شهروندان خواست در حفظ این گونه‌ها به عنوان ذخایر ژنتیکی آینده و اکولوژی طبیعت، تلاش و از هر گونه اقدامی که به اکولوژی محیط زیستی آنها صدمه می‌زند، پرهیز کنند.

منبع: صداوسیما

159

ارسال نظر