جنگ خاموش در جادهها؛
کشته شدن ٨هزارو ٦٠٠ نفر بر اثر حوادث رانندگی/ سهم خراسانیها ۶۴۷ نفر کشته
در نيمه اول امسال هشتهزار و ۶۹۱ نفر بر حوادث رانندگي کشته شدهاند

به گزارش مشهد فوری ، حوادث رانندگی در جادهها معمولا خاطرات تلخی را برا هزاران خانواده تلاقی میکند، حوادثی که بر اثر بیاحتیاطی رانندگان، بیخوابی، باران و برف، سرعتهای غیرمجاز و ... رخ میدهد.
سازمان پزشکی قانونی کشور در آماری در نيمه اول امسال اعلام کرد که هشتهزار و ۶۹۱ نفر بر حوادث رانندگي کشته شدهاند که اين تعداد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۱.۲ درصد کاهش يافته است. همچنين بيشترين کاهش در نيمه اول امسال مربوط به فروردين با ۱۲.۸ درصد و بيشترين افزايش مربوط به تير با ۹.۲ درصد بوده است.
بيشترين کشتههاي حوادث رانندگي مربوط به شهريور با هزارو ۷۴۶ نفر و پس از آن تير با هزارو ۶۱۰ نفر و کمترين آن مربوط به فروردين با هزارو ۱۶۴ نفر بوده است؛ ضمن آنکه روز ۹ تير(جمعه آخر هفته تعطيلات عيد فطر) با ۷۷ کشته پرتلفاتترين روز در نيمه اول امسال بوده است.
۶۶.۳ درصد کشتههاي تصادفات مربوط به جادههاي برونشهري، ۲۶.۸ درصد در راههاي درونشهري، ۶.۷ درصد در جادههاي خاکي و روستايي و محل تصادف دو دهم درصد موارد نامعلوم بوده است.
به بيان ديگر، در نيمه اول امسال پنجهزارو ۷۵۸ نفر در محورهاي برونشهري (دو درصد کاهش نسبت به نيمه اول سال ۹۵)، دوهزارو ۳۳۱ نفر در مسيرهاي درونشهري (ششدهم درصد افزايش نسبت به نيمه اول سال ۹۵)، ۵۸۵ نفر در مسيرهاي خاکي روستايي (۱۱.۴ درصد کاهش نسبت به نيمه اول سال ۹۵) و ۱۷ نفر نيز در مسيرهايي نامعلوم جان باختهاند.
خراسانرضوی با ۶۴۷ نفر کشته جز استانهای پرتلفات
بر اساس اين گزارش، در نيمه اول امسال استانهاي فارس با ۷۹۰ نفر، تهران با ۶۴۹ نفر و خراسانرضوي با ۶۴۷ نفر، بيشترين و استانهاي ايلام با ۶۵ نفر، کهگيلويهو بويراحمد با ۹۳ نفر و اردبيل با ۹۹ نفر، کمترين تعداد کشتههاي ناشي از حوادث رانندگي را داشتهاند. بيشترين افزايش در مرگهاي ناشي از حوادث رانندگي، در نيمه اول سال۹۶ نسبت به سال قبل از آن در استانهاي خراسانشمالي (۳۰.۵ درصد) و کرمان (۲۳.۸ درصد) و بيشترين کاهش مربوط به استانهاي البرز( ۳۲.۱ درصد) و قم (۲۶.۱ درصد) بوده است. اين بررسي نشان ميدهد ۷۸ درصد از کشتههاي ناشي از حوادث رانندگي در نيمه اول امسال مرد (ششهزارو ٧٨٠ نفر) و ۲۲ درصد زن (هزارو ٩١١ نفر) بودهاند. همچنين در افراد ۱۸ سال به بالا، ۶۹.۶ درصد متأهل و ۲۹.۲ درصدد مجرد هستند و وضعيت تأهل ۱.۲ درصد نامشخص بوده است.
بر اساس بررسيهاي گروه آمار سازمان، در زمان وقوع تصادف ۴۲.۸ درصد از افراد راننده وسيله نقليه، ۱۹.۷ درصد عابرپياده و ۳۶.۳ درصد سرنشين يا ترک وسيله نقليه بودهاند.
از مجموع تلفات رانندگي ششماهه اول سال ۹۵ (هشتهزارو ۶۹۱ نفر)، ۱۹.۷ درصد يعني هزارو ۷۱۵ نفر عابرپياده و ۲۶.۲ درصد يعني دوهزارو ۲۷۵ نفر موتورسيکلتسوار بودند.
از لحاظ سني، ۸.۳ درصد افراد فوتشده در حوادث رانندگي ۱۰ سال و کمتر، ۱۲.۹ درصد ۱۹-۱۱ سال، ۲۲.۳ درصد ۲۹-۲۰ سال، ۱۶.۲ درصد ۳۹-۳۰ سال، ۱۲.۴ درصد ۴۹-۴۰ سال، ۱۱.۱ درصد ۵۹-۵۰ سال و ۱۶.۶ درصد کشتههاي تصادفات ۶۰ سال به بالا داشتهاند.
خراسان رضوی ۱۰ درصد جاده های کشور را به خود اختصاص داده است، این استان جز سه استان پر تلفات کشور در تصادف های جاده ای به شمار می رود.
روزانه هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در جادههای خراسان رضوی تردد میکنند که این تعداد در ایام خاص به پنج هزار اتوبوس افزایش می یابد.
قطعا ما با امتحان دادن یک کتاب آییننامه راهنمایی و رانندگی نمیتوانیم مردم را با فرهنگ رانندگی آشنا کنیم، امید است قوانین رانندگی را به مسخره نگرفته و بتوانیم با رعایت کردن آن این ارقام را کاهش دهیم تا هزاران خانواده را عزادار نکنیم.
24
ارسال نظر