شناسه خبر: ۱۶۰۸۲۹
لینک کوتاه کپی شد

یک کارشناس بازار خودرو مطرح کرد

کاهش ۱۰ درصدی قیمت خودرو طی ۲ ماه ابتدای امسال

یک کارشناس بازار خودرو گفت: طی دوماه ابتدای سال جاری به طور میانگین قیمت خودروهای داخلی بین ۵ تا ۱۰ درصد و قیمت خودروهای خارجی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

کاهش ۱۰ درصدی قیمت خودرو طی ۲ ماه ابتدای امسال

کاظم محمدی نیک‌خواه در خصوص وضعت بازار خودرو اظهار کرد: در حال حاضر قیمت خودرو نیز مانند سایر کالاها متاثر از قیمت دلار است و کاهش قیمت دلار پیامد بسیار خوشی را برای بازار خودرو رقم خواهد زد. تورم موجود و افزایش قیمت دلار مشکلات بازار خودرو را رفع نخواهد کرد.

وی نقدینگی سرگردان دست مردم و تبدیل خودرو از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای را از جمله چالش‌های صنعت خودرو برشمرد و افزود: تا زمانی که این نقدینگی از بازار حذف نشود و فروش‌های قطره چکانی خودرو تغییر نکند، دست دلالان از بازار کوتاه نخواهد شد. عرضه خودرو باید افزایش پیدا کند که این موضوع هم از لحاظ قطعات و آلیاژ نیازمند ارز است.

این کارشناس بازار خودرو بیان کرد: در حال حاضر در بازار قیمت خودروهایی که عرضه کمتری داشته، افزایش یافته و بالعکس قیمت خودروهایی که عرضه زیادی داشته، کاهش پیدا کرده است. بنابراین قیمت تمامی خودروها کاهشی نبوده است. به طور مثال قیمت ماشینی که ۹۵۰ میلیون تومان بوده اکنون ۹۰۰ میلیون تومان شده و این کاهش ۴ درصدی بسیار ناچیز است. قیمت خودرو رو به ارزان شدن است اما این کاهش قیمت چشمگیر نیست.

محمدی نیکخواه افزود: به صورت کلی طی دو ماه ابتدای سال جاری به طور میانگین قیمت خودروهای داخلی بین ۵ تا ۱۰ درصد و قیمت خودروهای خارجی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی به روزرسانی دستگاه‌ها و ابزار آلات تولید خودرو و حمایت‌های ویژه از وضعیت اقتصادی تولیدکنندگان را از جمله اقدامات در راستای ارتقاء کیفیت خودروهای ایرانی دانست و عنوان کرد: قیمت‌ خودرو ناگهانی کاهش پیدا نمی‌کند زیرا خودروی خریداری شده در واقع کالای سرمایه‌ای است تا مصرفی.

این کارشناس بازار خودرو در خصوص تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات خودرو از ایران به عمان و صادرات مجدد به سایر بازارهای ثالث اظهار کرد: این تفاهم‌نامه هنوز عملیاتی نشده است و توافق شده تا چنانچه صادرات ماشین انجام و بازاریابی جدیدی صورت گیرد، خرید و فروش خودرو انجام شود. دراین زمینه تجربه صادرات خودرو به بلغارستان، عربستان، سوریه و عراق و به ویژه آسیای میانه از کشور وجود دارد. باید دید شرایط اقتصادی و هزینه‌های تمام شده خودرو به چه صورت است و چگونگی صادرات و قیمت‌گذاری خودرو باید مشخص باشد.

این کارشناس بازار خودرو این تفاهم‌نامه را یک تبلیغات بسیار خوب در بازار جهانی دانست و افزود: البته اگر این تفاهم‌نامه اجرایی شود برای کشورمان بسیار ارزشمند است اما خودروهای ایرانی باید از لحاظ کیفیت سنجیده شده و مورد آزمایش و تست قرار گیرد./ایسنا

منبع: ایسنا

368

ارسال نظر